Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Romantika... Erotika... Szerelem... Párkapcsolat... képek... videók... érdekességek a nagyvilágból...

Coffee Time

Tudj meg mindent a csókról!

2017. január 19. - Blackrose04

A csók romantikus, bensőséges, szeretetteljes. A csók a szerelemtől elválaszthatatlan. A csók az, amit ösztönösen tudunk, nincs olyan szerelmespár, aki ne csókolózna...

 

csok

Csóktörténet

A franciák nagy követői, az oroszok gyorsan rákaptak a csókolózásra, hamar a házasságkötés részévé tették.
A csók ma, mint régen is, egymásnak mutatott tiszteletet, odafigyelést is jelent. Rómában pedig egymás száját vagy szemét csókolták meg üdvözlésként. A császárral való találkozáskor egy igazi nemes a száját csókolhatta meg, kevésbé fontos emberek a kezét, a legkevésbé fontosak a lábát.

Ha igazán belegondolsz, a csók elég bonyolult tevékenység. Elég furcsa is, ha belegondolunk, hogy közben baktériumkolóniáink is kicserélődnek közben, egyes betegségek is terjedhetnek így. Kutatások szerint a Földön élő emberek 90%-a csókolózik. A legtöbben egész életünkben emlékszünk első csókunkra, de sokan még a földet is megcsókolják, amikor hazatérnek valahonnan.
Antropológusok vitáznak arról, hogy tanuljuk vagy ösztönösen csináljuk, de mindegy is: csináljuk, hiszen jó!

867c42448ac55316cf5d6beb574860d3

Miért olyan jó?

Pszichológiai hatása attól függ, hogyan érzel az ember iránt, akit megcsókolsz. Ha olyan, akivel szeretnél csókolózni, akkor még közelebb hoz vele, és növeli a vonzalmat is. Ha nem vágytál a csókra, akkor épp fordítva hat a dolog.
A tested is reagál a csókra, a legtöbb ember szereti, ha megérintik, de a csók jóval több ennél: szinte az egész testet érinti a hatása.
Az, hogy milyen kultúrában nőttél fel, nagyban befolyásolja a csókhoz való hozzáállásunkat. A nyugati társadalmakban az emberek előre várják a csókot és élvezik is. Ezek a tényezők minden csókban szerepet játszanak, még abban is, amikor jóéjtpuszit adunk egy gyereknek.

 

A csók anatómiája

A legtöbb ember tudja, mit kell tennie, amikor megcsókol valakit, de viszonylag kevesen vannak, akik bele is gondolnak az anatómiai részletekbe. Az egész folyamat kulcsa alapvetően egy izom, az, amely a száj körül van. Az emberek kétharmada jobbra dönti a fejét, amikor csókolózik. Így az orrunk elfér egymás mellett. Természetesen az arc további izmai is részt vesznek a manőverben – hiszen a nyelved is mozog.

És ezek csak az izmok: az arcidegek is részt vesznek a csókban, ingereket szállítanak az agy, a bőr és az izmok között. Az agy ezek hatására hormonokat termel: oxitocint, melynek következtében erősödik bennünk az összetartozás és a vonzalom érzése. Dopamint, ami az érzelmek megélésében segít. Szerotonint, ami a hangulatunkat és érzelmeinket befolyásolja, adrenalint, ami megemeli a pulzuszámot. Ezek a hormonok az endorfinnal együtt okozzák azt a boldogságot és izgalmat, amit csókolózás közben érzünk. Mivel a pulzusszámod és a vérnyomásod is emelkedik ilyenkor, az egész tested oxigénellátása javul.
A tested azt is befolyásolja, kivel esik jól csókolózni. Kutatások szerint a nők olyan férfiakat részesítenek előnyben, akik immuntulajdonságai épp kiegészítik a nőét, és ezt az illatukról állapítják meg. Az illat pedig a csók során is nagy szerepet játszik.

tumblr_o54818LOlS1tw5trjo1_500

Csókrekordok

• 1990-ben egy fesztiválon Alfred Wolfram 8001 embert csókolt meg: mindössze 8 óra alatt.
• A csókolózás rekordját 130 órával és 2 perccel Bobbi Sherlock és Ray Blazina tartják – 1978 óta nem tudta még megdönteni senki.
• Az első csók, amit filmre rögzítettek 1896-ban csattant el, a film címe pedig: A csók.
• A filmtörténet leghosszabb csókja egy 1941-es filmből származik, és 3 perc, 5 másodpercig tartott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasikescsajokfacebook.blog.hu/api/trackback/id/tr7812137331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása