Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Romantika... Erotika... Szerelem... Párkapcsolat... képek... videók... érdekességek a nagyvilágból...

Coffee Time

Hosszabb kapcsolat egyenlő kevesebb szex?

2015. december 08. - Blackrose04

Állandóan azt halljuk – mondjuk és írjuk –, hogy egy jó kapcsolat alapja nem csak az őszinteség, a bizalom és a tisztelet, hanem a sok szex. Ám ez nem feltétlenül van így, sőt: szakértők szerint inkább a minőségre, mint a mennyiségre figyeljünk...

  

Teesa Morgan kanadai szexuálterapeuta szerint, ha egy több éves kapcsolatban ellaposodnak az együttlétek, a legjobb, amit tehetünk, ha pár hónapra teljesen megvonásban részesítjük magunkat és a partnerünket. Azt ígéri, hogy a szexdiéta végére úgy élvezzük majd a másik érintését, mint a kezdetekkor. Sőt azt mondja, nem csupán teljesen természetes az, ha hosszú, együtt töltött idő után alábbhagy a szenvedély, hanem akár jót is tehet a szerelemnek, a kapcsolatnak. Gyakorlat teszi a mestert – avagy a kezdők lelkesedése? Előfordul, hogy egy-egy házasságban, akár húsz év együttélés után is szinte mindennapos a szex, ám gyakoribb, hogy a szerelmesek már a nászútról hazatérve lecsökkentik az együttléteket, és „csak” hetente egyszer-kétszer bújnak össze. Kutatások szerint pedig a kapcsolat kezdetén sokkal gyakoribbak a vad, szenvedélyes szeretkezések, mint később. Ami azért nem jelenti azt is, hogy sokkal jobbak, csak az idő múlásával más dolgok kerülnek előtérbe és válnak fontossá. Vagyis mintha a párok megtalálnák az arany középutat, amikor a testiség mellett más dolgok is előtérbe helyeződnek. - Egy szerelem elején, minden, amit a kedves tesz, az új és izgalmas, főleg a hálószobában – írja Morgan.

 

– Sokkal nyitottabbak és kísérletezőbbek vagyunk, nem mondunk ellent, sem nemet a másiknak. Rózsaszín ködben lebegünk, és csak az az idő számít és jelent boldogságot, amit együtt tölthetünk. A „felhő és a lebegés” azonban egy biológiai reakció része, ami idővel, az együtt eltöltött idővel fordított arányban csökken. Kevesebb lesz a lelkesedés, „oszlik a köd”, és lassan képesek leszünk valóban megismerni a partnerünket. A szex pedig újdonság-szerepből lassan természetessé válik. A kevesebb szex jobb vagy rosszabb? Ha pedig idővel – jóval – kevesebb lesz együtt töltött órák száma, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kedves már nem szeret, vagy nem érzi jól magát – állítja a szakértő. És emlékeztet arra, hogy a minőséget és a mennyiséget ebben az esetben sem szabad összekeverni. És ugyan az újdonság varázsát lehetetlen – vagy nagyon nehéz – visszahozni, nem szabad lebecsülni annak az értékét, hogy ismerjük a másik testét, lelkét. Az pedig már csak a partnerektől függ, hogy ha lefekszenek egymás mellé az ágyba, akkor gyengéden, szenvedéllyel érnek egymáshoz – vagy éppen sehogy. Vannak, akik rituálékat alakítottak ki arra vonatkozóan, mikor és hogyan szexelnek. Mások előtte inkább ellazulnak, egy masszázzsal vagy egy közös fürdőzéssel kezdenek, vagy vannak párok, akik különféle játékokat vetnek be. A fontos az érintés és a csók gyakorisága, amelyek egyszerre fejeznek ki gyengédséget, szeretett és összetartozást. A szakértő szerint éppen ezért egy kapcsolat mélységét inkább az mutatja meg, hogy hányszor simogatják meg vagy csókolják meg egymást a párok, mint az, hogy hetente hány nap szeretkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pasikescsajokfacebook.blog.hu/api/trackback/id/tr628148260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása